Szálláshely Ajánló Figyelmébe ajánljuk... Úticél Látnivalók, kirándulóhelyek, leírások
|
Halászlé A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azon os a hosszú lére eresztett halpaprikással. 1871-ben jelent meg Szegeden Rézi néni szakácskönyve, amelyben megtalálhatjuk a "Halpaprikás halászosan" nevű ételnek az elkészítési módját. Ennek, mármint a halászos módnak a lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre teszünk bele a bográcsba. A valódi népi halászlénak a sok és jóféle hal, a sajátos elkészítési mód, a szolgafa és bogrács, a megfelelő és egyéb fűszerek mellett fontos és elmaradhatatlan kelléke a paprika azaz a "törökbors", és a hagyma. Nem kell semmilyen paszírozás (a legtöbb halászléba), ugyanis az igazi halászlének elkészítési módja a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik. A magyar halászlé lényege A hal A hagyma A paprika Halászlé csoportok Halászlevek:
Receptek: http://www.mimi.hu/gasztro/halaszle.html |
Szálláshely Ajánló
|
Médiaajánlat/hirdetés Szállás regisztrálása Impressum Staff Jogi nyilatkozat Általános Szerződési Feltételek Adatvédelmi nyilatkozat Hírlevél lejelentkezés Copyright 2010 Szálláshely Ajánló - Viator2000 Bt. Minden jog fenntartva. |