Belföldi szállások keresése

Részletes keresés >>>Szálláshely Ajánló

                        Figyelmébe ajánljuk...Úticél

    Látnivalók, kirándulóhelyek, leírások

Sárvár: látnivaló, leírás

Nádasdy-vár épületegyüttese nemcsak a történeti szempontból meghatározó eleme a városnak. A Sárvár szívében magasodó, legtöbbet kaputornyával és a várárkot átívelő boltíves hídjával ábrázolt várkastély a nemzeti örökség része. Otthont ad a Nádasdy Ferenc Múzeumnak és betölti a város művelődési és kulturális központjának szerepét.
A városnézést célszerű itt kezdeni, a későbbiek során a vár pompás tájékozódási pontként is szolgál.

A szabálytalan, ötszögű zárt belső udvarról közelíthető meg a városi könyvtár és a művelődési központ. Az épületben működő Galeria Arcis időszaki tárlatain rangos hazai és külföldi képző- és iparművészek alkotásai láthatók.
A Nádasdy-várral szemben található a múlt század első harmadában klasszicista stílusban épült evangélikus templom.

A templomtól a város főterére jutunk, a városháza épületének ezen oldalán, több mint húsz kisebb harang található kedves térzenét szolgáltatva. A tér közepén játékos szökőkút áll, mely a város és a vizek szoros kapcsolatát idézi. A tér meghatározó épülete a Szent László plébánia templom.

A város idegenforgalmi jelentőségének megfelelő programokkal várja Sárvárra a látogatókat. A rendezvények jelentős részének a Nádasdy-vár belső udvara ad helyet. Itt tartják a másfél évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi folklórfesztivált. A közel egy hétig zajló programok tetőpontja, az augusztus 20-i gálaműsor leglátványosabb mozzanata, a résztvevők karneváli hangulatot idéző jelmezes felvonulása a belváros utcáin.
Szintúgy a várhoz kötődnek a rendszeresen megtartott nemzetközi fúvósfesztiválok, a nemzetközi huszártalálkozók, valamint a Tinódi Sebestyén szellemét idéző énekelt vers-dal találkozók, a Históriás Napok.
 
Az évad zárásaként pedig a késő ősszel zajló Simon-Júdás vásár érdemel említést félezer árusító sátrával és hatalmas vásári forgatagával.
Az időjárástól függően nagyszerű felüdülést nyújthat a Csónakázó-tó és a Vadkert környéke, ahol a horgászattól a lovaglásig sokféle sport űzhető.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Hazánk fürdői között igazi gyöngyszem a 2002-ben megnyitott sárvári fürdő. Az egyedülálló kínálatnak, valamint a szolgáltatás kiemelkedően magas színvonalának elismeréseként a fürdő 2004-ben Wellness Center kategóriában, 2005-ben pedig Wellness Medicina kategóriában nyerte el a Magyar Wellness Társaság Nívódíját. Az Európai Királyi Fürdők Szövetsége 2004-ben Sárvárt is tagjai közé választotta. Ebben a megtiszteltetésben ez idáig mindössze 10 európai fürdőváros részesülhetett, nyolc különböző országból. A szövetség tagjai közé kizárólag olyan fürdővárosokat vesznek fel, melyek királyi kötődése igazolható, valamint kiemelkedően magas színvonalú fürdőt és szállodát üzemeltet. Így az idelátogató vendégek mindig biztosak lehetnek abban, hogy az igénybe vett szolgáltatások megfelelnek a minőségi előírásoknak.

Sárvári szállások >>>

Sárvári akciós szállásajánlatok >>>

Sárvári éttermek >>>

Sárvári szórakozóhelyek >>>

Sárvári egyéb vendéglátóhelyek >>>

Sárvári fürdők, uszodák, welness helyek, élményfürdők >>>           

Médiaajánlat/hirdetés      Szállás regisztrálása      Impressum      Staff

Jogi nyilatkozat      Általános Szerződési Feltételek      Adatvédelmi nyilatkozat      Hírlevél lejelentkezés

Copyright 2010 Szálláshely Ajánló - Viator2000 Bt. Minden jog fenntartva.