Belföldi szállások keresése

Részletes keresés >>>Szálláshely Ajánló

                        Figyelmébe ajánljuk...Úticél

    Látnivalók, kirándulóhelyek, leírások

Szalafő: látnivaló és leírás

Szalafő község Vas megyében, nem messze Őriszentpétertől.  Hét halmon épült, és bár az Őrség része, de szorosan kapcsolódik a szlovénekhez és a Vendvidékhez is.

Látnivalók:
Pityerszeri Népi Műemlékegyüttes: nevezetességei az ún. „kerített ház” és az emeletes kástu, amely az országban csak itt található. A kástu mellett látható az úgynevezett tóka, melyet az itatóvíz gyűjtésére és tárolására ástak.

A református templom 1842-ben épült, azóta többször felújították.

Fekete-láp: nagy kiterjedésű szigetszerű láp, Magyarország egyik legkiemelkedőbb jelentőségű, egyben legvédettebb természeti értéke. A láp Orfalu község területére esik, Szalafő és Farkasfa falvak határában.

Pálinkafőzde

Szalafőn 1924 óta van szervezett szeszfőzés, azelőtt a szereken folyt a főzés kicsi főzőüstökben. 1945- ben az üstöket leszerelték, széthordták. 1949-ben építették újjá Batha Kálmán volt községbíró szorgalmazására, állami segítséggel. Azóta volt megyei tanácsi, majd vállalati kezelésben. Legutóbb a Badacsonyvidéki pincegazdaságtól került vissza a községhez. Ma a szeszfőzde tulajdonosa Szalafő község, vezetője Batha Pál szakképesített szeszfőző.

Jakosa Porta

Az őrségi konyhában a különböző saláták ízesítésére szívesen használják a tökmagolajat. Szalafőn a szakirodalom szerint 1860 tájékán még nem ismerték. Az 1900 -as évektől a szomszédos Vendvidékre vitték át a tökmagot és ott csináltattak belőle olajat. Idős emberek még emlékeztek rá, amikor a szalafőiek Orfaluba jártak olajat csináltatni. Mivel hosszú volt a várakozási idő, sokszor 2 napba is belekerült, míg sorra kerültek.

Szalafői szállások >>>

Szalafői akciós szállásajánlatok >>>

Szalafői éttermek >>>

Szalafői szórakozóhelyek >>>

Szalafői egyéb vendéglátóhelyek >>>

Szalafői fürdők, uszodák, welness helyek, élményfürdők >>>           

Médiaajánlat/hirdetés      Szállás regisztrálása      Impressum      Staff

Jogi nyilatkozat      Általános Szerződési Feltételek      Adatvédelmi nyilatkozat      Hírlevél lejelentkezés

Copyright 2010 Szálláshely Ajánló - Viator2000 Bt. Minden jog fenntartva.